RL

Om livet akkuratt nå

 

Jeg har fått ønsker om at jeg skal skrive mer om skolen og jobben, og wtf jeg egentlig gjør med livet mitt fortiden. "Ja" sier jeg og gjemmer meg bak tastaturet. Ord er vanskelige.. bilder er lettere^^

Men jeg skal prøve! 

Jeg har akkuratt startet på andre året Virtuell Kunst og DesignHøgskolen i Hedmark. Det betyr at jeg har en liten hybel i Hamar hvor jeg har en seng og en Mac og en pc og en Discworld plakat og Harry Potter skjerfet mitt. Jeg har ikke kjærsten eller Ida´n eller bestemoren min og det er kjipt. Men jeg er her for business og jeg bruker tiden her flittig til forelesninger og egetarbeid for å bli bedre. På skolen har vi forelesning mandag og torsdag. Vi har bare ett fag i år, 3D Kunst, og det virker veldig bra så langt. Jeg går i klasse med masse kule folk, deriblandt Rikke! Vi skal lage en slags filmsnutt der vi bruker 2d film, 2d animasjon, 2.5d og 3d elementer og masse forskjellige special effects for å illustrere en persons indre verden. Filmen må ha en twist, og frembringe en følelse hos publikum. Min ide er å vise den indre verdnen til en veldig voksen person der man ser at på insiden er hun/han egentlig skikkelig barnslig. Bamser, glitter, floopy skyer og vakre blomster. Hvis jeg klarer å modellere Super Mario og Harry potter skal de og bli med^^  Får se hva det blir til..

Mandager skal være teoretisk forelesning mens torsdager blir praktisk arbeid. Veldig greit opplegg. Mine dager ellers går til skolearbeid og research, og hjemmekontor for Ravn Studio, der jeg jobbet i sommer.

Jeg har vært heldig nok til å få jobbe litt mer med de utover høsten, og jeg er kjempe gira for muligheten! Etter sommeren fikk jeg en skikkelig aha opplevelse der jeg så tilbake på alt jeg hadde lært, og jeg kom frem til at jeg tror jeg aldri har lært så mye på så kort tid før! Helt utrolig! Jeg fikk også inntrykk av at dette kontoret er så perfekt for meg som det går ann. Jeg har ambisjon om å bli en allround "potet" for spillfirmaer, og her tror jeg at jeg får muligheten til det. Jeg vil kunne være med på et prosjekt fra preproduksjon til postproduksjon med alt det innebærer. Konseptkunst, 3d, 2d, animasjon, grafisk design og alt muligrart av småting som dukker opp underveis. Jeg vil være nyttig innen mange felt. 

Så nå har jeg altså deltidsjobb der. En dag hjemmekonor og en dag på kontoret i Drammen^^ Helt perfekt! Litt pendling, men tog er noe av det beste jeg vet. 

 

 

Ellers: Sigurd er på besøk! 

Ellers andre ting: jeg har dilla på The Binding of Isaac fortiden <3

 

 

Future Reflections

 

Jeg driver å funderer på fremtiden.

Dette er noe som jeg egentlig ikke gjør så ofte for jeg prøver å "leve i nu´et" som det så fint heter.. Men på denne siden av nyttår har det begynt å krible litt i hodet mitt etter hva i alle dager jeg skal finne på fremover.

 

Planen så langt:

- Etablere et enkeltmannsforetak som illustratør (om 2 uker^^) og promotere meg selv heftig og hemningsløst:P

- Jobbe fulltid for Sara´s frem til mai.

- Jobbe 30% for Sara´s fra mai til august. 2 dager som grafisk designer 5 dager som illustratør - yep, no freetime for the Juneface!

- August = Studere.

 

Men hva?

Jeg står mellom (og kommer selvfølgelig å søke på alle:)):


- Virituell Kunst og Design - Hamar

Absolutt førstevalg. Positive ting: Konseptkunst, spill/animasjons-historie og mere innblikk i produksjon.. Pluss litt skumle ting som programering og 3d:) Negative ting: Langt vekk fra familie og venner.. men enkli ikke SÅ langt da^^

- Illustrasjon - NKF Oslo

Eneste studiet for Illustrasjon i norge.. Positive ting: ...mye tegning. Negative ting: min erfaring med NKF(dåååååårlig, men kanskje en denne linjen er bedre?)... OG at det er himla dyrt!!

- Kunsthøyskolen - Oslo

Positive ting: Ekstremt kunstnerisk, bra miljø, veldig høyt nivå. Negative ting: Jeg er ikke såååå kunstnerisk.. eller, jeg har ennå ikke funnet hva jeg vil "si" med kunsten min...noe jeg tror det legges stor vekt på. Pluss: det er kun 25 plasser... No chance:P

 

Men som sagt! Jeg skal søke på alt:) Jeg tror egentlig jeg kommer til å kose meg uansett hva det blir. Jeg har jo allerede begynt på "karrieren" min (hater det ordet!!!), og dette er jo litt mer for gøy og for å utvikle meg selv som fremtidig illustratør/kunstner/tegne-person.


Første bilde fra det nye kontoret mitt!!! Jeg har ikke så mye lys der ennå.. forferedlig skumle, mørke hjørner :S

 

Nye tegninger kommer når jeg ikke har vondt i hånden lenger:)

 

 

Jul i Belgia, del 3

God jul, folk og fe!
super buste-morra-tryne foran juletreet:

Her skal det snart spises julemiddag:

Og her står pepperkake huset nonchalantly foran et ekte Munch bilde. Hodet mitt eksploderer litt hver gang jeg går forbi det.. Helt utrolig:

Sigurd har også blitt kunstner, her sitter han og tegner meg:

...dette er sånn min kjærste ser meg:


...dust..

 

Og her er et bilde fra lunsjen igår, da vi shoppet i Waterloo, og ja jeg gikk og sang "Waterloo" av Abba hele tiden:)Nå sitter jeg og venter på at vi skal se på Tre Nøtter til Askepott (på dvd, så klart, siden vi ikke rakk tv-versjonen), også er det siste gave-pakking, pynting og påkledning, og så kan julekvelden starte:)

 

 

Jul i Belgia, del 2

 

Familien til Sigurd er GÆRNE! De skal handle de siste julegavene - IMORGEN! ...tullinger.

 

Men idag har jeg fått tegnet litt:sig på gitar:Pstarten på et Sylvanas Windrunner portrett.

 

OMG!! Jeg fikk mandelen i grøten idag:) Hurra! ^^

 

 

 

Jul i Belgia, del 1

 

Heihei! Nå er jeg i Belgia^^

Flyturen gikk greit.. jeg gråt som en unge da vi tok av, men så heiv jeg inpå så mye alkohol at resten av turen gikk utrolig bra:)

Da vi kom frem var det kjempe tåkete! Og det er det egentlig fortsatt.. Skikkelig mystisk og vakkert land som ser ut som sånn Brødrene Grimm sted. Vi bor i den Norske Ambasadør residensen siden pappaen til kjærsten min er Mr. Ambassadør-Man. Det høres skikkeli fisefint ut, men svigers er langt i fra prippne.. de er kjempe fantastiske hele gjengen:)

 

Ok da, det er litt luksus:P

Her er inngangspartiet av huset:

Og portrettet av Jostein (Sigurds pappa) på veggen:

Her ser dere litt av tåken (pluss Kristin, sigurds søster som kaster snøball) og oppkjørslen:

Igår var den store shoppedagen og jeg har ingen bilder fra det annet enn da vi spiste på verdens mest lugubre hamburger-sjappe:

Også hamstret vi godis til sene kvelder:

Her er Simen og Thor som skal se på ThomasToget i biblioteket:

Men høydepunktet av min første dag i belgia var etter middagen da Kristing, Sigurd, Carmen(Kristins kjærste) og jeg satte oss i stuen med en flaske vin og gitar og sang masse gamle sanger:) Mye Hotel California og Rocket Man<3 Jeg tegnet selvfølgelig litt underveis..men det får dere se senere:)Nå skal vi på English Shop, en butikk med bare britiske produkter, så vi kan samle litt mer godis og rare snacksligheter! Jeg tror også jeg skal prøve å male litt idag. Altfor lenge siden jeg har malt noe bare for meg.

 

Snakkes, Earthlings! <3

 

 

Oktober - en oppsumering

Oktober var en bra måned for meg og mine tegninger. Jeg startet høsten med å fullføre The Hunter, et maleri jeg brukte overdrevent lang tid på - og som også var første offesielle bildet jeg fullførte med min nye PhotoshopJeg malte et raskt bilde inspirert av The Wheel of Time:og et inspirert av sangen "Universe and U":

Ida dro en modell, Mia, Martine og meg med ut i skogen for å ta bilder i pøsende regn, det så slik ut:Jeg malte et forferdelig lol-bilde av en tynnere versjon av meg selv:Jeg fikk se mye av det grafiske arbeidet mitt på trykk:Vinneren av tegnekonkuransen min fikk et charachterdesign i premie - morro!:Jeg gjorde mye arbeid for kjærsten min - blandt annet litt mer charachter design:Så kom min kjære Line med masse jobb til meg! Jeg malte først søsteren hennes:...og så Line:På jobben fikk jeg male julekort - hurra!:

closeup av øyet:Plutselig fikk jeg min første store freelance jobb! Jeg signerte kontrakt med Ravenous:

Ida min tok bilder av meg:og jeg malte kjærsten min:Det nærmet seg Halloween og jeg ble plutselig en zombie:Den aller siste dagen i oktober ble tilbragt på Huk der Ida, Ina, Maren, Linn, Ragnhild og jeg hadde tidenes beste fotoshoot:Perfekt slutt på en tilnærmet perfekt måned! :)

 

 

Fotoshoot-bilde og kontrakt-signering

Jeg kommer ikke over hvor flink Ida er!! Tenk å få meg til å se sånn ut (peke opp på bildet)!

Vanligvis ser jeg sånn ut:
In other news:...jeg signerte kontrakten med Ravenous!!! :D Nå blir det zombie-invasjon ut året på meg:) Les mer her

Uken som gikk - i tegninger!

Dette er min altfor slurvete tegneserie av de siste 5 dagene:

Mandag: Ida og jeg så på Unge Mødre der vår venninne Maria skal være med!

Tirsdag: Jeg var med Ida på sykehuset får å MR´e hjernen hennes, for å se om hun har migrene.

Onsdag: Photoshop døde

Torsdag: Migrapolis hadde en episode med Desucon innslag:D

Fredag: Jeg tegnet en liten robot for sigurd:D

 

Min konkuranse der du kan vinne en Daffedress

- June

 

Why is a raven like a writingdesk?Svimmel-dagen.

 

Jeg fikk med meg litt av blogg.no´s Nettmøte igår - og det var ganske grei info som kom ut, ikke no revolusjonerende - helt greit:) Men jeg vurderer fortsatt å bytte plattform.. Trenger litt mer frihet, hvertfall økonomisk! Jeg vet at mange bloggere har avtale med blogg.no og driver markedsføring gjennom de, noe som kunne ha vært gunstig - men problemet er fortsatt publikum. Jeg tror ikke jeg treffer riktig målgruppe. *klage klage* :P

 

Men jeg gir meg ikke ennå!! :D

Senere idag kommer anbefalning av maskinvare til digital kunst! Følg med:)

 

Imellomtiden:
Bloggen til Monika er best.

 

- June

 

Deviantart

Wordpress

Livestream


Stearinlys på jobben idag :) 

678118-1-1284982446105.jpg

Stearinlys på jobben idag :)

Jeg prøver å holde motivasjonen min oppe idag med lys og fin musikk:) Om det funker kan diskuteres:P

 

Idag må alle se på UngeMødre på FEM klokken 21.00 ! Der skal min venninne Maria være med:D Blir utrolig morsomt å se på:)

Bilder av <3 for-en-gang-skyld:P
BILDER!!! :D A disturbance in the force!!! Junetegninger skal jo enkli bare være tegninger, men idag er jeg full av kjærlighet og ville se på litt <3-bilder :)

"Have the best day - every day - always - for the rest of your life!"

Adobe, Twilight and WoW, Oh my!

== Hvilket redigeringsprogram bruker du? :)

Jeg bruker Adobe Photoshop Cs3 til å male og Adobe Illustrator Cs3 til grafisk design

== Når lærte du deg å tegne så bra? :)

Jeg lærer fortsatt! Det er en prosess som heletiden er i utvikling, men jeg føler at det siste halve året har vært mest givende.


== Når begynnte du å tegne?

Jeg "bestemte meg" for å bl flink til å tegne da jeg var 13/14, mye på grunn av all HP fanarten jeg fant på internett
En fjortiss-tegning fra da jeg startet:

lol..


== Hva er ditt mest romantiske øyeblikk ? :)

Da Sigurd overasket meg på flytoget klokken 6 om morgenen for å si hade til meg:)

== Hva fikk deg til å blogge?

Jeg begynte å blogge for å generere oppmerksomhet rundt tegningene mine og det at jeg tar oppdrag! Jeg jobber mot å leve av å tegne, og da trenger man en stor kundebase:)

== Er du fornøgd med bloggen din?

Relativt. Jeg er ikke helt fornøyd med blogg.no´s reklame regime, og jeg kunne got tenkt meg et mer brukervennlig design, men jeg er veldig fornøyd med det å drive den og alle menneskene jeg har kommet i kontakt med gjennom den:)


== Likar du å blogge?

Ja det er morro:)
== kunne du tenke deg tengne tvilling gutta mine??

Ja hvis du betaler meg! Send mail til: junetegninger@gmail.com

 


== hvordan går du fram når du starter og tengne noe?

Jeg skisser, finner frem referanse hvis jeg trenger det, og setter på god musikk:)


== hva liker du gjøre når du ikke tengner?

Jeg spiller WoW, er mye sammen med min venninne Ida eller kjærsten min og ellers sover jeg:P== værste du veit?

Navler, ordet leppomade, Voldemort, slemminger, Twilight og "Artblock"

Lolz:D

== har du søsken?

Ja, en lillebror som er dobbelt så høy som meg:P Jonas heter han! (jeg vet, June og Jonas... som om ikke det er nok heter vi Jenssen til etternavn...:P)

== hvordan musikk liker du?

"Teatralsk rock"

Queen, Muse, Avenged Sevenfold

"Alternativ"

Enya, Imogen Heap
== lykke tallet dit?

11:)== har du gått noe skole der du har lært deg og tengne??

Jeg gikk på tegning/form/farge på vidregegående men jeg føler egentlig ikke at jeg lærte sååå mye der. Jeg lærte jo mye veldig grunnleggende konsepter som jeg fortsatt husker og bruker, men jeg føler at mesteparten av mine kunnskaper kommer fra observasjon, "liferdrawing", tutorials og det å se på andre kunstnere.


== favoritt farge??

Varierer veldig med humøret, men akkuratt nå: grønn== favoritt filmer?

Eternal Snunshine of the Spotless Mind, HP, Lotr, Matrix (1ern),

== hvem blogger leser du fast? :)

Jeg leser: www.kissies.se (syyyk!), www.h3idisul.blogg.no, alternativfantasy.blogg.no, camillarose.blogg.no,

www.vivalaida.blogspot.com, www.wictorianart.wordpress.com, http://charliebowater.tumblr.com

== Hvordan lærte du photoshop-teknikkene dine?

Mye har jeg funnet ut på egenhånd, og resten er fra tutorials på deviantart:)


== Hvor lenge har du hatt photoshop?

Oi.. 10 år kanskje? noe sånt:)

== Har du et forbilde når det gjelder tegning?

Charlie Bowater, Wictoria og Degas
== Hvor mange Layers bruker du på et bilde?

Vanligvis 1: bakgrunn, 2: lineart+flate farger og 3: lys/skygger, men det blir ofte fler:)

== Hvilken Brush(er) bruker du og hvor får du tak i dem?

Jeg bruker litt forskjellig, har ikke funnet en favoritt ennå. De er fra pakker fra Deviantart

== Spilt World Of Warcraft? Og hvor lenge?

Jaaaa:D 2 og et halvt år!

== Yrke? Nå? Grafisk Designer.

Drømmeyrke? Freelance illustratør, Concept Designer i et spill firma, og trollmann 


== Tror du den drømmen vil gå i oppfyllelse?

Ja:) hvis jeg jobber hardt nok!

== Hvilke bøker er favorittene dine, og hvorfor?

Alice bøkene og HarryPotter bøkene!!

 

== Hvis du var på en øde øy og bare kunne hatt ett måltid hva ville det vært?

hmmm... kylling!

Hvis du var på en øde øy (haha igjen) hvem ville du tatt med deg?

Kunne godt hatt med J.K.Rowling! Så kunne hun skrevet bøker til meg:D

== Hvilken tegning har du brukt lengst tid på og hvor lenge var det?

Sylvanas Windrunner :) tror jeg skrev at det var 10 timer, men det var nok mer

== Når begynte du å tegne?

13/14 års alderen

== Når fikk du tegnebrettet ditt?

Det jeg har nå? Dagen før bursdagen min! Det var en gave fra bestevenninnen min og kjærsten hennes:) Før det hadde jeg en gaaaammel Intuos, og en tidligere Bamboo som hakket:P

== Har du lyst å bli noe som har med tegningene dine å gjøre?

Teknisk sett gjør jeg det nå siden jeg jobber som grafisk designer og freelance illustratør på fritiden, så ja :) Jeg håper jo på å kunne leve av å tegne og gjøre andre tegne-ting også etterhvert!

== Hva gir deg inspirasjon til tegningene?

Ting i hodet mitt, musikk, bøker, venner, og andre kunstnere!

Sånn!! Takk for spørsmål!

Jeg eier ingen av bildene, untatt Sylvanas bildet! :)


- June
hits