Q&A

TegneTutorial

Q&A - Silje

Hei:) må bare si at jeg digger bloggen din!

Jeg lurer på noen ting som jeg tenkte jeg kunne sende en mail om, og du velger selvfølgelig selv om du vil ha dette på bloggen din eller ikke :-) tenkte det ble dumt med en kjempelang kommentar om alt dette. Ja, uansett.

Jeg lurer på hvilket tegnebrett du har og hvor du kjøpte det? spør fordi jeg har tenkt å kjøpe tegne brett selv etter jul og lurer på akkurat hvilket du har og positive og negative sider ved det :-)

Må bare si at du virkelig er et inspirerende menneske og tegningene dine er helt...utrolige! Klarer ikke sette ord på det, du har virkelig inspirert meg til å prøve å bli bedre til å tegne og jeg bare elsker det du gjør!! Jeg lurer på et par ting:

Jeg har ikke tegnebrett, men vil bli bedre til og tegne generelt og også på tegne brett da jeg skaffer meg det, hvilke tips har du?

Hva er lettest å begynne med å tegne, både for hånd og på brett?

Hvor lang tid tok det før du ble skikkelig god?

Og sist..hvor henter du inspirasjon fra?

Beklager for mye spørsmål, du er virkelig fantastisk! Fortsett med det du gjør!! :D

Hilsen Silje :-) stoor fan:D

 


Hei Silje!
Tusen takk for hyggelig mail:) Kjempe gøy å høre at du blir inspirert!

Jeg skal prøve å svare på spørsmålene dine så godt jeg kan:)

Tips til tegnebrett: Jeg har hatt 4 tegnebrett oppgjennom årene og alle har vært av merket Wacom. Jeg kan derfor ikke sammenligne med andre merker og vet ikke noe om de. Det første jeg hadde var temmelig steinalder men jeg var kjempe glad i det:) Så fikk jeg meg en Wacom Bamboo - funket greit men begynte å hakke etter et år. Så fikk jeg en Wacom Bamboo Pen&Touch av bestevenninnen min og kjærsten hennes til bursdagen min! Den er kjempe bra til alt jeg trenger, også får den plass i veska så den er med overalt hvis jeg er ute på tur:) Jeg skal egentlig ikke vite dette siden det var en gave, men jeg vet det uansett: den koster ca 7/800kr. Men Brettet  - med stor B - er min nye Wacom Intuos 4. Helt. Ubegripelig. Fantastisk. Følsomheten er sinnsyk, hurtigknappene utrolig najse og tegneflaten er diger! Denne koster ca 3500 men er absolutt verdt det! Det ble kjøpt på AppleStore.
Tips til å bli flink til å tegne digitalt: Ikke vær redd! Prøv alt! Les tutorials, se på videoer. Du kan bare slette det som blir tullete (eller beholde det - kjempe morsomt å gå igjennom gamle ting:)). Knapper i tegneprogrammer er der for å bli trykket på :D Og selfølgelig: øvelse. Alltid øve:)

Jeg vet faktisk ikke om det er best å kunne tegne fra før av når man begynner å tegne digitalt, men jeg antar det. Jeg tegnet bare på papir da jeg startet og overgangen til digitalt gikk greit:) Det er alltid en periode som er litt vanskelig - hjernen må lære seg å se på skjermen og ikke der "blyanten" treffer brettet og dimensjonene kan være litt anderledes osv.

Da jeg var 13/14 bestemte jeg meg for at jeg skulle bli like flink som mange kunstnere på ArtisticAlley(Harry Potter forum). Jeg satt evigheter og bare skisset og malte og øvde:) Så var det en lang periode der tegning ikke var helt i fokus.. selv om jeg gikk på Tegning, FormogFarge på vidregående ble tegning litt plassert bakover i rekken..Mye guttegreier og tull:P. Også var det backpacking og studietid som tok opp fokusen. Men jeg tegnet innimellom, og plutselig en dag "bestemte" jeg meg igjen:) Dette var vel 2 år siden og progresjonen denne perioden har vært veldig morsom:) Takk for at du sier at jeg er veldig god:) Man skal aldri si at man er ferdig utlært og det er jeg absolutt ikke! Jeg skal aldri slutte å prøve å bli bedre, og det å øve seg frem til et maleri der man føler at man har "gått opp en level" er fantastisk deilig! Man må behandle kritikeren i seg selv som motivasjon og isteden for å tenke på de negative tingene - heller se forbedringspotensiale.

Inspirasjonen min kommer mye fra andre kunstnere. Ikke at jeg kopierer men jeg suger opp informasjon, enten det er fargesammensettninger, tema, anatomi, følelse eller lyssetting er det så utrolig mye å hente fra å browse gjennom deviantart en time eller 2 hver dag:) Idetsiste har jeg også hentet mye inspirasjon fra musikk! Også bøker selvfølgelig. Og spill! Og filmer og tanker:) Når jeg jobber med oppdrag kommer inspirasjonen fra det kunden forteller meg, men også fra kunden selv! Et godt eksempel på dette er de maleriene jeg har gjort for Line. Når man begynner å kjenne noen man jobber for littgranne hjelper dette på inspirasjonen til farger og følelese i et bilde. Inspirasjon er overalt! Og innimellom kommer det ideer på rare tidspunkt:P

Igjen, tusen takk for en hyggelig mail, og jeg håper jeg svarte på spørsmålene dinelitt hvertfall:)
- June

Spørsmålsrunde-med-bilder!

Selv om jeg er EKSTREMT PASSIFIST leser jeg bloggen til SuperMarie, hun er sabla morsom:) Og hun hadde akkuratt en spørsmålsrunde der hun tok bilde av svarene! Uhyre gøy:)

 

JEG SKAL HERME!!!

Still et spørsmål - og jeg tar bilde av svaret!

 

Eks:
?Hvordan ser katten din ut?? Jeg svarer med et foto av katten. ?Hva er favorittfargen din?? Jeg svarer med et foto av fargen. ?Hvordan ser rommet ditt ut?? Jeg svarer med et foto av rommet mitt. ?Hvordan er været i dag??
Jeg tar et bilde ut av vinduet og poster det i svarinnlegget. Skjønner?Foto: Ida Sletten

Q&A - Marte

Spørsmål fra Marte


Hallo ^^

først vil jeg bare si: Jeg syns du er kjempe flink til å tegne! Ser på bloggen din hver dag.. gleder meg til å se nye tegninger!
Jeg lurte på om du kunne gi meg noen tips om tegning?
Jeg vil bli flinkere til å tegne! Like flink som deg !
Jeg tegner ikke så mye med tegnebrettet for tiden fordi jeg har funnet ut at jeg vil holde meg til blyant og papir en stund nå! :)
Jeg bruker det en del,,sånn når jeg får skikkelig lyst til det! Jeg har venner som også har tegnebrett....
De er mye flinkere enn meg,og jeg skjønner ikke hvordan de får det til..
Jeg driver å lurer på om det er ting jeg ikke har fått med meg =_=
Fordi jeg får ikke til å tegne uten streker liksom.. Legge skygger og slik.. Det er det vanskligste.. fargelegge..
Det er en ting jeg har lurt på lenge.. Burde jeg starte med å tegne med streker ? sånn.. line-art liksom?
har du noen tips på hvordan jeg kan starte med tegnebrett?
Håper du kan svare meg på den ;)
Jeg har lagt ut noen tegninger på martepower.blogg.no :P
-Marte

Hei Marte!
Takk for koselig mail! Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan:)
Overgangen mellom det å tegne på ark til tegnebrett er rar og vanskelig for de aller fleste. Det er liksom en annen måte å tenke på! Hjernen din er vant med å se ned på papiret der blyanten treffer arket og linjene blir laget, også plutselig må du holde blikket en helt annen retning! Det som hjelper de fleste er bare å pushe gjennom de første gangene mens de blir gradvis mer vant til det... det er rett og slett en vanesak:)
Det er jo mange positive ting med å tegne digitalt - layers, angre-knappen, brushes og textures osv, og den første dumpa er ofte å gi litt slipp på restriksjonene man har innebygget fra "analog" tegning og la seg selv bli litt mer eksperimentell.
Jeg så på tegningene dine - og du har jo kjempe talent! Du burde tegne masse masse og fortsette å utvikle deg:)
Du sier at du har problemer med å ikke tegne med linjer - men etter det jeg ser så har du kjempe bra forståelse av form og skygge! Du har ikke en veldig "linjete" stil idetheletatt.
Hvis du vil overføre måten du tegner på nå til digitalt ville jeg prøvd å starte med å male i Grayscale. Da bruker du bare svart, grått og hvitt - og holder blyant-effekten en stund mens du venner deg til tegnebrettet. Dette er en kjempe bra øvelse for alle digitale kunstnere, fordi man utvikler rom-forståelsen sin på en morsom og veldig digital måte:)
Photoshop og alle andre tegne program har "layers" eller lag. Dette betyr at du maler oppå et gjenomsiktig lag som ikke berører det som ligger under:) Jeg begynner alltid med bakgrunnsfarger løst skisset - lineart også fargelegger jeg vidre oppå linjene. Helt til slutt fjerner jeg alt av streker og finpusser. Dette funker for meg, men det kan hende du finner andre teknikker:)
Ikke være redd for å gjøre "feil", bare start på noe nytt - ikke slett noe, det kan hende du vil jobbe vidre med noe senere. Og ikke være redd for knapper eller menyer, de er der for å bli testet! Les så mange tutorials du kommer over, se på video-tutorials og bare prøv å sug opp alt du kan:)
Hvis du etter en stund finner ut at digital kunst ikke funker for deg er ikke det noe negativt! Kunstnere er forskjellige og alle har sine sterke sider og sine svake sider. Jeg kan helt klart si at en av dine sterke sider er skygge-forståelsen din - g hvis du bestemmer deg for å starte med digitalt gleder jeg meg til å se hva du får til:)

Q&A - Kristian:)


Spørsmål:

Må bare begynne med å seie at eg er ein stor fan av bloggen din og syns du er kjempe flink :D

Har jo lyst til å bli like god som deg, eller hvertfall nesten. Men veit likesom ikkje korleis eg skal starte.

Kva som er det det beste å begynne med? Tegning på ark eller CS 3?

Og kva som er lurt å begynne med når eg skal tegne? Liker veldig godt WOW characters og slike tegninger som er på linken i slutten av innlegget.

Lurte på om du hadde nokon tutorials på slik til. Eg må jo tegne noko eg interesserer meg for.

Takker for alle mulige tips og råd du kan gje meg. Ser opp til deg når det gjelder tegning!!

http://www.youtube.com/watch?v=F4FayyPcgUY&feature=related

Kva wow server spiller du på btw?

Mvh Kristian

 


 

Svar fra meg:

Takk for hyggelig mail og komplimenter:D
Du stiller et stort spørsmål her og jeg har litt vanskeligheter med å svare kort:P Jeg tror det beste man kan gjøre når man skal lære seg å tegne er: å bare gjøre det! Tegne hele tiden, øve, observere, se på andre kunstnere, bli inspirert, tenke ut nye måter å tegne ting på osv:) Det er en mulighet til å utvikle deg i hvert bilde du lager, eller hver skisse du skribler i skolebøkene:)

Det må sies at mange går i diverse feller når de hører "bare tegne masse, så blir du flink!" Det kan være at de setter seg fast i en stil, feks manga eller skikkelig cartoony. Jeg sier ikke at det er "feil", men det er lettere å bli flink generelt ved å fokusere på en realistisk grunnmur, så kan morsomme stiler komme senere. Det er ofte at når man får trent opp øyet ved observasjonstegning og skissing, og lært perspektiv, skyggelegging og anatomi at man utvikler sin helt egen stil uten å måtte kopiere noen!

Når det gjelder ark eller photoshop - eller analogt eller digtalt lolz - har jeg ikke så mye smart å si:P Jeg begynte med blyant og lærte digitalt etterhvert, og jeg tror det er veien de fleste tar. Det dumme med å gå inn for å bli god til å tegne også starter man rett på photoshop er at man lett kan bli avhengig av Angre-knappen:P Det er ikke så kult:P

Fanart er en bra måte å lære seg å tegne:) Hvis det er noe man intresserer seg og gjør litt til sitt eget så blir det ofte litt ekstra magi:) Og WoW fanart er jo bare best:) Og HP fanart...og Naruto.. og Alice :D

Jeg har dessverre ingen tutorial ennå - det kommer - men jeg kan linke deg litt av mine favoritter! (alt er digitalt):
http://www.vimeo.com/10743423
http://browse.deviantart.com/resources/tutorials/digiart/dpadigi/photoshop/?qh=&section=&q=#/d18c4gp

Håper dette hjalp bittelitt:)

- June

 


hits