Apple

Maskinvare anbefalning: Mac vs. Windows

Idag skal jeg snakke om et sårt tema for mange: Mac eller Pc? Jeg må understreke at denne anbefalningen er helt subjektiv og dette er MIN mening. Ikke flame meg for hvilket OS jeg er mest komfortabel med:P

Mange assosierer hvilket operativsystem man bruker med personligheten og livsstilen til brukeren. Og dette er ikke så rart! Apple og Windows har veldig definerte varemerker:

Hehehe ja jeg vil si at til mitt bruk er Mac en Metroseksuell 25 åring, mens Windows er en hardbanka 40 åring som røyker og kjører en Volvo:P

Jeg bruker MacBook´en min til å male i Photoshop Cs3 med et Wacom Intuos 4. Det fungerer bra! Jeg har ofte MANGE programmer i gang samtidig - og multitaskingen fungerer bedre enn på en pc av samme kaliber. Det må også sies at siden jeg jobber på en bærbar Mac er batteri levetid og boot/startup viktig for meg - og her er det vel ingen tvil om at Mac er best.

Jeg har ikke hatt en Pc på lenge men jeg husker mye komplikasjoner med både RAM, hastighet og brukervennligheten på min lille Acer. Selfølgelig hadde jeg satt meg like mye inn i Windows-bruk som jeg har med Mac´en hadde det sikkert fungert like bra, men jeg det hadde nok vært mer å holde styr på med en PC. Det skal ikke mye til før noe går "åt skogen" på en Widows PC.

Mye føles rotete i Windows sammenheng:

Ledninger overalt, filer ute av system, virus som kommer seg igjennom nesten alt av virusprogram.. Mac er ryddigere.

Men det må også sies at brukervennligheten til Apple har sin pris: det er vanskelig som dagligdags ikke-super-data-nørd-bruker å ta kontroll over systemfunksjoner. Jeg foreksempel brukte UNATURLIG lang tid på å finne oppgavebehandling og CPU oversikt på min MacBook. Dette syns jeg Apple kan jobbe litt mer med.

Til gaming ligger også Mac´ene litt etter. Dette er litt på grunn av at ikke like mange spill-firmaer lager Mac-versjoner av spillene sine - men dette har begynt å gå i riktig retning.

 

Konklusjon: som digital kunstner er Mac best - for meg.

Hva syns du? Mac eller Windows?

- June

 

PS: Men fremtiden er ikke like sikker lenger.. Jeg holder et åpent sinn om Google sine fremskritt:)Deviantart

Wordpress

Livestream


 
hits