Begjær: Cintiq 21ux - jeg klør i fingrene!

 

Jeg VET at jeg nesten akkuratt har fått nytt Wacom tegnebrett, men igår måtte jeg bruke litt tid på hjemmesiden deres (for å bruke usannsynlig mye penger på en ny penn til Bamboo´en min - selve pennen var ikke så dyr, det var frakt og greier som ble så masse) - og da så jeg denne:

 Wacom Cintiq21ux - et vidunder av et digitalt tegnebrett. Jeg har ikke ord for hvor mye jeg har lyst til å prøve en sånn! Og jeg tror man burde prøve det før man kjøper fordi det er ikke alle som er komfortabel med å tegne digitalt på en skjerm, de er mer komfortable med gamle-måten.

Men hallo! Se på den da!!

SE MAN KAN HA DEN PÅ FANGET!! Jeg som heletiden tegner i senga (hold kjeft, det er komfortabelt ok!) ville jo kost meg skakk i hjel med den her!! ååååååååååååå..

Men så er det prisen da: 2000 euro eller 16 000 norske kroner. Det er en god del vet jeg. Jeg har litt sparepenger, men de får jeg ikke før jeg flytter orntlig ut (hysj, jeg er 23 men jeg er 16mentalt og ja jeg bor fortsatt hjemme, men det er beside the point!) og da hadde jeg tenkt til å kjøpe en ny Mac... TEKNISK sett har jeg råd til begge. Ugh penger er dritt.. Nei jeg tror jeg må teste ut å male på en Cintiq før jeg vurderer å kjøpe! Stakars Intuosen min må da få være favoritten litt til:)

Noen som har eller har prøvd et slik digitalt tegnebrett før? Tips, råd, erfaringer? :)

 

SE SÅ GLAD HUN ER I CINTIQ´EN SIN, DA!!! :
ååååå<3 kjærlighet!

 

Tegnekonkurranse - vinn et gavekort på 1000kr! :)

30 kommentarer

Nathalie Dahl Naalsund

18.11.2010 kl.10:59

Stilig ! :))
GAwd, jeg og har så jææævla lyst på Cintiq. Har siklet etter den i laaange tider. Og SKAL ha en, engang. Men må bare ha råd først. Og er ikke så lenge siden jeg kjøpte intous4, såeeh....*sukk*

Helene & Espen

18.11.2010 kl.11:05

Kjempe fin blogg blir kansje fast leser her ja:)

Komenter gjerne tilbakke og bli med i konkuransen på 1000 kr på gt:P

Wictoria

18.11.2010 kl.11:14

Nina som også var i bursdagen min,om du husker henne, kjøpte nettopp en; http://ninadokidoki.blogspot.com/

Jeg vil også haaaa D: Men tror jeg skal vente til mitt tegnebrett dør elns!

junetegninger

18.11.2010 kl.11:21

Wictoria: omg hun er heeeeeldi! :D Ja jeg burde også vente.. ikke no lurt å sløse med wacom´er!

Wictoria

18.11.2010 kl.12:02

Jaaaa, jeg skulle ønske jeg var rik!!!! (Da hadde jeg kjøpt mye rart her i Japan altså!)

Er tortur å gå i butikker og ikke ha råd til ting! D: buhu :(

Og generelt tror jeg at jeg dør økonomisk neste semester..

junetegninger

18.11.2010 kl.12:20

Wictoria: uff ja det kan jeg tro! Nei uff får du ikke nok studiepenger? Du kan ta commissions!! Jeg kan godt commission´e deg jeg:D

Wictoria

18.11.2010 kl.12:39

Sv; Jeg får jo studiepenger, men det er så sykt dyrt å bo i Japan.

Jeg syns det er så urettferdig at lånekassen ikke tar kursen med i betraktning når de gir penger til utvekslingsstudenter. Jeg vet folk som bor i andre lang som lever som konger fordi kursen er så lav.

Så har jeg heller ikke lov å jobbe i Japan, med mindre jeg jobber svart da. Og det er ikke enkelt akkruat. Blæææh. Familien min har nesten mindre penger enn meg også D:

Jeg gjør jo gjerne comissions, men... jeg bare vet ikke hvem som vil ta comissions av meg :P Jeg er så sykt dårlig på å markedsføre meg! D: Og ikke minst prissette mine egne bilder. Så selv om jeg sier at jeg tar i mot comissions, så vet jeg ikke om jeg kommer meg noe vei med det.

Hadde jo vært morsomt om det gikk seff!^^

Du er så heldig som får masse comissions! Flinka!

junetegninger

18.11.2010 kl.12:56

Wictoria: Men hallo tar de ikke i betraktning valutaen!?!?!?! Wtf?? Duster.. Ja jeg har hørt at japan er dyrt.. uffa

Jeg har lenge tenkt på at jeg vil ha et maleri fra deg, men så har jeg ikke spurt fordi jeg vet at du har så masse skole! Men kanskje hvis du får tid i julen eller no? :D Jeg vil ha et Wictoria-maleri av Alice in Wonderland!! :D Og jeg betaler masse masse:) Og den skal være stoooor så jeg kan ha den som plakat!

Det er dødsvanskelig å få bra commissions!! Jeg har ikke fått noen gjennom deviantart så der har jeg nesten gitt opp, men gjennom bloggen har jeg jo fått en del.. Problemet her er at det nesten bare er portretter folk vil ha, og det er greit det! ...bare litt kjedelig:P Nå er jeg jo KJEMPE heldig som får jobbe på Ravenous spillet - selv om jeg får jo ikke no penger før om et par år:P Ække helt commissions-ekspert ennå jeg heller.

Å markedsføre seg er litt ekkelt, man må liksom skryte og dra inn folk, og i norge er ikke digital kunst helt verdsatt ennå. jeg merker at folk har problemer med å syns at det er helt orntlig kunst, men dette er jo et kjent fenomen:P Jeg syns jo også at digital kunst var litt juks før jeg begynte og fant ut hvor ekstremt vanskelig og krevende det er:P

mæn jeg er skravlete idag! :P

Wictoria

18.11.2010 kl.13:05

June; Nei de tar ikke i betraktning valutaen :( Japan er ganske tilsvarende norge. Dyrere noen steder billigere på andre områder. Men i Norge må jeg jo faktisk jobbe i tillegg til studielån/stipend for å overleve :P

åååå! Alice in wonderland! Det tegner jeg gjerne altså!! :D Jeg har nok tid i julen ja! ;D Har jo tross alt en månde juleferie i Norge. Og aner ikke om jeg har noen jobb i Norge i jula, tviler. Skal krype til korset og spørre om de trenger noe hjelp i barnehager i januar, men det er ikke så enkelt D: Du får bestemme hva du skal betale i det tilfellet ;P

Jeg husker også at jeg ikke skjønte helt at digital kunst faktisk var bra det også, og ikke bare tull og fanteri. Mange tror liksom at man bare trykker litt på noen knapper, og vips så er det et maleri/tegning der.

Jaaa, du er heldig!^^ Oi, men da blir det jo en fin bonus om noen års tid da! Det høres bra ut altså!

Jeg liker ikke å markedsføre meg selv, skjønner ikke hvordan jeg skal gjøre det. Menn der i mot er veldig flinke til å markedsføre seg, uansett hvor bra eller mindre bra de tegner :P

junetegninger

18.11.2010 kl.13:22

Wictoria: :D sweet! Nei men wic jeg kan ikke bestemme pris!! DU må bestemme!!

...hva hvis vi sier at du tar det jeg ville tatt da? ...jeg tror jeg ville tatt 800kr.. Men du er jo mye flinkere enn mer så jeg syns vi skal si 1000kr:) Og jeg vil ha den suuuuper detaljert med masse kaniner og kort-soldater og blomster og sjakkbrett-gulv og awesumness! Vi kan jo komme tilbake til detaljene en annen gang da:) Kanskje ikke så najs å ta commission info i et bloggkommentarfelt lenge før du har tid til å begynne:P

Barnehage høres gøy ut da:) Skal du være i nordnorge hele julen?

Menn er horer - det er derfor de klarer å selge seg selv:) uff nå var jeg ufin! Men det er noe i det alstå!

Wictoria

18.11.2010 kl.13:42

Uuuuh! Det høres så morro ut å tegne det! I'm in!

Joda, har nok tid å starte etter denne tegningen jeg holder på med nå tenker jeg ;D Alice in wonderland har jeg ikke tegnet så mye av! Morro morroooo!

Jeg skal være i Nordnorge fra 20 desember til 18 januar ^^ Så kommer jeg til Oslo da, og er der til jeg drar den 20 igjen :P

Er muligens snakk om muffinsparty hos venninna mi elns, den 18 eller 19, så om det blir noe av det, er du hjertelig velkommen altså!

Haha, enig i det siste du skrev altså!

junetegninger

18.11.2010 kl.13:49

Wictoria: Yay! Men hallo - pris har jeg ikke peiling på enkli så hvis du pleier å ta mer så er det helt fint:) Jeg er rik fortiden:)

Åååå muffinsparty! :D Det høres koselig ut! Ja jeg vil gjerne bli med hvis jeg får lov:) Hadde vært utrolig hyggelig å treffe deg igjen før du blir lenge borte i awesum-land igjen!

Wictoria

18.11.2010 kl.13:53

Jeg pleier å ta mer- Når det ikke er til venner ;P Så 1000 kr er helt fint for min del altså!

Jaaa, det hadde vært soooopah cool om vi fikk til det før jeg tar kosteskaftet mitt og flyr avgårde til japanlando! Trolololo <3

junetegninger

18.11.2010 kl.13:57

Wictoria: Ja jeg tenkte at du tar mer:) jeg kan betale masse mer altså! Bare si hvor mye! :D (mæn det er rart å være på andre siden av denne utvekslingen!!:P)

Wictoria

18.11.2010 kl.14:12

LOL, istedet for å betale mye for en tegning kan du jo kanskje heller bestille to? :P Eeeerr, jeg vet ikke! Haha, jeg suger på dette altså. Nå spørs det jo hvor mange timer jeg bruker på dette også da :O LOL. Men vil ikke ta masse penger når det er deg ;P

Men du kan heller gi meg 1000 kr for denne, og kanskje... Når jeg sliter som faen til sommeren, så kan du kjøpe en ny tegning av meg i stedet, om du vil XD

Trolololo^^

Dette ble jo en chat!^^ haha

junetegninger

18.11.2010 kl.14:16

Wictoria: hahah:D Jah dette ble mye fremogtilbake! :) Hmmmm.. greia er at det er nå jeg har penger! Det er mye bedre at jeg betaler masse nå - for om et halvt år er jeg sikker dødsfattig! Så si pris! 2000kr + sjokolade + tegning? :D

Wictoria

18.11.2010 kl.14:24

Kyaaaaaaaaaa XD

Hahaha! LOL^^ Herregud, eeeerr^^ meow meow meow! Ok, jeg tror først jeg må vite; Akkurat åssn vil du ha tegninga? :D Fortell meg what's in you mind?

junetegninger

18.11.2010 kl.14:35

Wictoria: Da var det greit? :D hihihi

Jeg vil ha liksom et litt detaljert character bilde av alice:) Bildet skal være litt mørkt men ikke liksom freaky-emo-gother-alice, det liker vi ikke:P (det hadde ikke vært super forferdelig om alice lignet bittelitt på meg!) Gulvet kan være sjakkbrett, men med et par blomster som stikker opp, og kanskje en busk med hvite roser som noen har prøvd å male rød:D Det skal ikke være så mye fokus på bakgrunen men hvis du får med en kanin med vest som liksom stikker frem hadde det vært awesum! Et par spille-kort-soldater er også najs:) hmmm jeg har ikke tenkt så mye over detaljene men du har vel lest bøkene eller sett noen av filmene, så hvis du kommer på noe mer så er det bærre lækkert!

Visuelt så vil vi ikke at den skal se ut som Disney´s alice film, heller mer mot de orginale illustrasjonene eller som tim burton filmen:)

no mer du trenger å vite...? Jeg stoler på at uansett hva du gjør så blir det fantastisk! :D iiiiiii gira!!

Også trenger jeg kortnummer eller paypal-dings og adresse til der du bor i japan så jeg får sendt sjokolade og tegning! :D

Nora - Lannor.blogg.no

18.11.2010 kl.14:43

Ååhh!! har sett på dette tegnebrettet leenge! Har så lyst på det, men for meg er det alt for dyrt..

Wictoria

18.11.2010 kl.14:59

June; Det er greit;D Skal lage en SUPER tegning! Fikk for meg en ide i hodet her, men skal jobbe en del med den for å være hundre prosent sikker på at den blir bra. Gjøre litt research osv. Så lover jeg at du ikke kommer til å angre!:D

Men ja, jeg kan prøve å få henne til å ligne på deg. Du er så alice in wonderland, så det passer bra <3

Uuuuuh, gleder meg. Tenker jeg skal tegne veldig detaljert, sånn at du kan få den opp i relativt stor størrelse og at alt er superdupert!^^ Og det beste med dette er jo at jeg får putta inn det jeg loker med for tiden; perspektiv. Så skal prøve plotte ut et kult perspektiv! :D

Du trenger ikke sende sjokolade altså XD Det holder med penger, og ikke ta deg bryet med å tegne en ny tegning. Da blir det virkelig overbetaling altså!

~ Camilla Rose ~

18.11.2010 kl.15:00

Wow! :D Åh, jeg håper du får deg en sånn da June. Så gøy det hadde vært for deg da! ^^

junetegninger

18.11.2010 kl.15:06

Camilla Rose Gjertsen: :) one day!! sukk...

thi

18.11.2010 kl.15:18

En jeg kjenner har en som er 12-tommers og fikk prøve den en gang. Kan bare nevne at jeg er en av de som vil helst holde meg til deg jeg er vandt med, haha.

Uuh, brettet er utrolig bra på alle måter, men det eneste jeg misliker med den er at jeg får vondt i nakken senere.

Dette hjalp ikke så mye, men jeg tror ikke at du trenger å vite så mye om den siden den er som alle andre tegnebretter, bare at man kan se på den c: //Men den du har nå skal ha god trykkfølelse? Så kanskje du skal holde deg til den?

Aurora

18.11.2010 kl.19:13

oh shit den vil ha den! D: huff, alltid skal prisen ruinere alt >:c

Piwa - Hunder & Rotter ♥

18.11.2010 kl.20:08

*sikleee* JEG VIK Å HAAAAA D: HAr en PaperCaster 850wide da though, men dataen min med PS er så fucka og treg at jeg fpr ikek tegnet så mye digitalt !! >.<

Espen

19.11.2010 kl.18:14

Heisann. Jeg kom tilfeldigvis innom bloggen din via Ida's fotoshoot post.

Jeg har en Cintique 21", og den er verdt hver eneste krone. Hele øye-hånd-koordinasjon-tullet forsvinner, og Intousbrettet jeg bruker på jobb blekner i forhold. Trykksensitiviteten, tilt og alt sånt føles likt som Intousbrettet, og skjermen har veldig god farge-gjengivelse.

De negative sidene ved det er at den kan være litt knot å bruke til surfing/mail osv, så jeg anbefaler å beholde brettet i tillegg. Det tar litt tid å venne seg til(bake) til at hånda plutselig er i veien for noe av bildet mens du tegner, og 21tommeren kan bli tung å ha på fanget over lengre tid (men den kommer med en ganske fleksibel rigg og har kun en kabel, så det har aldri vært noe stort problem.).

junetegninger

21.11.2010 kl.12:39

SV Espen: Hei Espen! Så hyggelig med besøk:) Takk for info om Cintiq´en i bruk - det skal tas med i vurderingen:) Ja jeg kan forestille meg at det er en omstillingsperiode med hånd og øye.. akkuratt som når man starter med et "vanlig" brett for første gang!

Jeg tror jeg begynne å spare til en sånn her altså:D Det virker jo genialt for hvordan jeg jobber:D

Jeg var innom siden din, gratulerer med ny jobb!! :D

Marita Olsen

08.01.2012 kl.16:14

søkte på cintiq, og da kom jo såklart bloggen din opp, June (; jeg har ikke sett dette innlegget før, fordi det er FØR jeg begynte å følge deg. Men uansett, fikk du noengang kjøpt en cintiq? D: jeg har så sykt lyst på en, men jeg er så redd for at det skal være vanskelig å tegne med likevel o__O

junetegninger

18.01.2012 kl.17:42

Thedrawer/Marita Olsen: Hei! Nei ikke ennå.. jeg tror det er veldig veldig viktig å prøve å tegne på en før man kjøper, fordi det kan gå begge veier. Og det er jo ikke akkuratt en liten investering! Masse penger.. Men joda jeg har testet en, men pengene rekker nok ikke til ennå:( Må vente på litt mere inntekt!

Skriv en ny kommentar

hits