Q&A - Silje

Hei:) må bare si at jeg digger bloggen din!

Jeg lurer på noen ting som jeg tenkte jeg kunne sende en mail om, og du velger selvfølgelig selv om du vil ha dette på bloggen din eller ikke :-) tenkte det ble dumt med en kjempelang kommentar om alt dette. Ja, uansett.

Jeg lurer på hvilket tegnebrett du har og hvor du kjøpte det? spør fordi jeg har tenkt å kjøpe tegne brett selv etter jul og lurer på akkurat hvilket du har og positive og negative sider ved det :-)

Må bare si at du virkelig er et inspirerende menneske og tegningene dine er helt...utrolige! Klarer ikke sette ord på det, du har virkelig inspirert meg til å prøve å bli bedre til å tegne og jeg bare elsker det du gjør!! Jeg lurer på et par ting:

Jeg har ikke tegnebrett, men vil bli bedre til og tegne generelt og også på tegne brett da jeg skaffer meg det, hvilke tips har du?

Hva er lettest å begynne med å tegne, både for hånd og på brett?

Hvor lang tid tok det før du ble skikkelig god?

Og sist..hvor henter du inspirasjon fra?

Beklager for mye spørsmål, du er virkelig fantastisk! Fortsett med det du gjør!! :D

Hilsen Silje :-) stoor fan:D

 


Hei Silje!
Tusen takk for hyggelig mail:) Kjempe gøy å høre at du blir inspirert!

Jeg skal prøve å svare på spørsmålene dine så godt jeg kan:)

Tips til tegnebrett: Jeg har hatt 4 tegnebrett oppgjennom årene og alle har vært av merket Wacom. Jeg kan derfor ikke sammenligne med andre merker og vet ikke noe om de. Det første jeg hadde var temmelig steinalder men jeg var kjempe glad i det:) Så fikk jeg meg en Wacom Bamboo - funket greit men begynte å hakke etter et år. Så fikk jeg en Wacom Bamboo Pen&Touch av bestevenninnen min og kjærsten hennes til bursdagen min! Den er kjempe bra til alt jeg trenger, også får den plass i veska så den er med overalt hvis jeg er ute på tur:) Jeg skal egentlig ikke vite dette siden det var en gave, men jeg vet det uansett: den koster ca 7/800kr. Men Brettet  - med stor B - er min nye Wacom Intuos 4. Helt. Ubegripelig. Fantastisk. Følsomheten er sinnsyk, hurtigknappene utrolig najse og tegneflaten er diger! Denne koster ca 3500 men er absolutt verdt det! Det ble kjøpt på AppleStore.
Tips til å bli flink til å tegne digitalt: Ikke vær redd! Prøv alt! Les tutorials, se på videoer. Du kan bare slette det som blir tullete (eller beholde det - kjempe morsomt å gå igjennom gamle ting:)). Knapper i tegneprogrammer er der for å bli trykket på :D Og selfølgelig: øvelse. Alltid øve:)

Jeg vet faktisk ikke om det er best å kunne tegne fra før av når man begynner å tegne digitalt, men jeg antar det. Jeg tegnet bare på papir da jeg startet og overgangen til digitalt gikk greit:) Det er alltid en periode som er litt vanskelig - hjernen må lære seg å se på skjermen og ikke der "blyanten" treffer brettet og dimensjonene kan være litt anderledes osv.

Da jeg var 13/14 bestemte jeg meg for at jeg skulle bli like flink som mange kunstnere på ArtisticAlley(Harry Potter forum). Jeg satt evigheter og bare skisset og malte og øvde:) Så var det en lang periode der tegning ikke var helt i fokus.. selv om jeg gikk på Tegning, FormogFarge på vidregående ble tegning litt plassert bakover i rekken..Mye guttegreier og tull:P. Også var det backpacking og studietid som tok opp fokusen. Men jeg tegnet innimellom, og plutselig en dag "bestemte" jeg meg igjen:) Dette var vel 2 år siden og progresjonen denne perioden har vært veldig morsom:) Takk for at du sier at jeg er veldig god:) Man skal aldri si at man er ferdig utlært og det er jeg absolutt ikke! Jeg skal aldri slutte å prøve å bli bedre, og det å øve seg frem til et maleri der man føler at man har "gått opp en level" er fantastisk deilig! Man må behandle kritikeren i seg selv som motivasjon og isteden for å tenke på de negative tingene - heller se forbedringspotensiale.

Inspirasjonen min kommer mye fra andre kunstnere. Ikke at jeg kopierer men jeg suger opp informasjon, enten det er fargesammensettninger, tema, anatomi, følelse eller lyssetting er det så utrolig mye å hente fra å browse gjennom deviantart en time eller 2 hver dag:) Idetsiste har jeg også hentet mye inspirasjon fra musikk! Også bøker selvfølgelig. Og spill! Og filmer og tanker:) Når jeg jobber med oppdrag kommer inspirasjonen fra det kunden forteller meg, men også fra kunden selv! Et godt eksempel på dette er de maleriene jeg har gjort for Line. Når man begynner å kjenne noen man jobber for littgranne hjelper dette på inspirasjonen til farger og følelese i et bilde. Inspirasjon er overalt! Og innimellom kommer det ideer på rare tidspunkt:P

Igjen, tusen takk for en hyggelig mail, og jeg håper jeg svarte på spørsmålene dinelitt hvertfall:)
- June

7 kommentarer

Nemo

07.11.2010 kl.11:27

:) <3

Aurora

07.11.2010 kl.14:11

det ble et langt svar, hehe d: unnskyld for at jeg spør så mye, men den brushen som du sa du brukte, den skjønner jeg ikke helt hvordan man laster ned d: jeg går inn på siden, men jeg finner ikke "laste ned-knappen", haha x) må man liksom ha bruker på den siden for å laste den ned?

junetegninger

07.11.2010 kl.14:15

Aurora: Jah jeg skravler mye når jeg først starter:P

Bare høyreklikk på bildet og trykk Save Image eller lagre bilde eller hva søren, også når du er i photoshop og er i Brush vinduet gå i menyen og trykk Load Brush så kan du hente bildet av brushen og den blir gjort om til en brush også kan du stille den inn sånn som du vil og kjøre på:) uff nå skrev jeg rotete.. håper du skjønner. Google "How to make a phototshop brush"

Aurora

07.11.2010 kl.14:33

hehe :)

ja, jeg forstod det ^^ men jeg finner ikke brushen.. jaja, jeg finner den vel sikkert senere d: forresten når du skal lage en tegning, hvor stor pleier du å ha den da? x)

mathilde

07.11.2010 kl.23:17

oh! jeg lurer skikkelig på hvordan brusher du bruker! =O slike basic brushes... hadde blitt sabla happy for en link eller noe:D

har drevet og letet gjennom Deviantart aaalt for mye, og prøvd så mye forskjellige, men ingen ligner på dem du bruker. hadde som sagt blitt kjempeglad for link eller tips hvor jeg finner!

store hilsner fra en tegneglad Fan!

Siljee (:

10.11.2010 kl.16:22

hvilken side er det du laster ned brushes fra? :)

junetegninger

10.11.2010 kl.16:26

Siljee (:: deviantart.com :)

Skriv en ny kommentar

hits