Q&A - Marte

Spørsmål fra Marte


Hallo ^^

først vil jeg bare si: Jeg syns du er kjempe flink til å tegne! Ser på bloggen din hver dag.. gleder meg til å se nye tegninger!
Jeg lurte på om du kunne gi meg noen tips om tegning?
Jeg vil bli flinkere til å tegne! Like flink som deg !
Jeg tegner ikke så mye med tegnebrettet for tiden fordi jeg har funnet ut at jeg vil holde meg til blyant og papir en stund nå! :)
Jeg bruker det en del,,sånn når jeg får skikkelig lyst til det! Jeg har venner som også har tegnebrett....
De er mye flinkere enn meg,og jeg skjønner ikke hvordan de får det til..
Jeg driver å lurer på om det er ting jeg ikke har fått med meg =_=
Fordi jeg får ikke til å tegne uten streker liksom.. Legge skygger og slik.. Det er det vanskligste.. fargelegge..
Det er en ting jeg har lurt på lenge.. Burde jeg starte med å tegne med streker ? sånn.. line-art liksom?
har du noen tips på hvordan jeg kan starte med tegnebrett?
Håper du kan svare meg på den ;)
Jeg har lagt ut noen tegninger på martepower.blogg.no :P
-Marte

Hei Marte!
Takk for koselig mail! Jeg skal prøve å svare så godt jeg kan:)
Overgangen mellom det å tegne på ark til tegnebrett er rar og vanskelig for de aller fleste. Det er liksom en annen måte å tenke på! Hjernen din er vant med å se ned på papiret der blyanten treffer arket og linjene blir laget, også plutselig må du holde blikket en helt annen retning! Det som hjelper de fleste er bare å pushe gjennom de første gangene mens de blir gradvis mer vant til det... det er rett og slett en vanesak:)
Det er jo mange positive ting med å tegne digitalt - layers, angre-knappen, brushes og textures osv, og den første dumpa er ofte å gi litt slipp på restriksjonene man har innebygget fra "analog" tegning og la seg selv bli litt mer eksperimentell.
Jeg så på tegningene dine - og du har jo kjempe talent! Du burde tegne masse masse og fortsette å utvikle deg:)
Du sier at du har problemer med å ikke tegne med linjer - men etter det jeg ser så har du kjempe bra forståelse av form og skygge! Du har ikke en veldig "linjete" stil idetheletatt.
Hvis du vil overføre måten du tegner på nå til digitalt ville jeg prøvd å starte med å male i Grayscale. Da bruker du bare svart, grått og hvitt - og holder blyant-effekten en stund mens du venner deg til tegnebrettet. Dette er en kjempe bra øvelse for alle digitale kunstnere, fordi man utvikler rom-forståelsen sin på en morsom og veldig digital måte:)
Photoshop og alle andre tegne program har "layers" eller lag. Dette betyr at du maler oppå et gjenomsiktig lag som ikke berører det som ligger under:) Jeg begynner alltid med bakgrunnsfarger løst skisset - lineart også fargelegger jeg vidre oppå linjene. Helt til slutt fjerner jeg alt av streker og finpusser. Dette funker for meg, men det kan hende du finner andre teknikker:)
Ikke være redd for å gjøre "feil", bare start på noe nytt - ikke slett noe, det kan hende du vil jobbe vidre med noe senere. Og ikke være redd for knapper eller menyer, de er der for å bli testet! Les så mange tutorials du kommer over, se på video-tutorials og bare prøv å sug opp alt du kan:)
Hvis du etter en stund finner ut at digital kunst ikke funker for deg er ikke det noe negativt! Kunstnere er forskjellige og alle har sine sterke sider og sine svake sider. Jeg kan helt klart si at en av dine sterke sider er skygge-forståelsen din - g hvis du bestemmer deg for å starte med digitalt gleder jeg meg til å se hva du får til:)

4 kommentarer

Miaep

16.10.2010 kl.23:04

fint skrevet :-D

Ambassador for Jesus Christ

16.10.2010 kl.23:07

Hei! =)

Har gode nyheter til deg!

"25 Lovet være Gud, han som har makt til å styrke dere med mitt (Paulus; vår Apostel) evangelium, og Jesu Kristi forkynnelse, ut fra åpenbaringen av det MYSTERIUM som har vært skjult fra evige tider, 26 men som nå er kommet for dagen." Paulus brev til romerne 16 (Bibelen; Guds ord)

"11 For jeg kunngjør for dere, søsken: Det evangeliet jeg har forkynt, er ikke menneskeverk. 12 Jeg har heller ikke mottatt eller lært det av noe menneske; nei, det var Jesus Kristus som åpenbarte seg for meg." Paulus brev til Galaterne 1

"13 Jeg sier dette til dere som tilhører hedningfolkene. Så sant som jeg er hedningenes apostel, setter jeg min tjeneste høyt," Paulus brev til romerne 11

The Gospel (good news) of the grace of God/Paulus nådeevangelium:

"1 Jeg kunngjør for dere, søsken, det evangelium jeg forkynte dere, det dere har mottatt og står på. 2 Gjennom det blir dere også frelst, når dere holder fast på ordet slik jeg forkynte det, ellers blir det forgjeves at dere kom til tro. 3 For først og fremst overga jeg til dere det jeg selv har tatt imot, at KRISTUS DØDE FOR VÅRE SYNDER som skriftene har sagt, 4 at han ble BEGRAVET, at han STOD OPP DEN TREDJE DAGEN som skriftene har sagt," Paulus første brev til korinterne 15

"19 FOR DET VAR GUD SOM I KRISTUS FORSONTE VERDEN MED SEG SELV, SLIK AT HAN IKKE STILLER DEM TIL REGNSKAP FOR DERES MISGJERNINGER, OG AT HAN BETRODDE BUDSKAPET OM FORSONINGEN TIL OSS. 20 Så er vi da utsendinger for Kristus, og det er Gud selv som formaner gjennom oss. Vi ber dere på Kristi vegne: La dere forsone med Gud! 21 Han (Guds enbårne sønn, Gud i kjøtt og blod: Jesus Kristus) som ikke visste av synd, har han (Gud: Faren) gjort til synd for oss, for at vi i ham skulle få Guds rettferdighet." Paulus andre brev til korinterne 5

"8 For av NÅDE er dere frelst, ved TRO. Det er ikke deres eget verk, men Guds GAVE. 9 Det hviler ikke på gjerninger, for at ingen skal skryte av seg selv." Paulus brev til efeserne 2

Once saved...always saved! God helg! :)

junetegninger

16.10.2010 kl.23:09

Ambassador for Jesus Christ:

Takk for det:) men:

"Today a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration, that we are all one consciousness experiencing itself subjectively, there is no such thing as death, life is only a dream, and we are the imagination of ourselves. ...here´s Tom with the Weather."

? Bill Hicks

Superperfundo on the early eve of your day, Earthling:)

Maaarte ( :

17.10.2010 kl.21:35

O_O

Skriv en ny kommentar

hits