Q&A machen

Spørsmål fra machen - Machen.blogg.no :

Hei! Jeg drømmer om og bli like flinkt til og tegne som deg. Vi hadde en lekse om hvem forbildet våres var, og da valgte jeg deg. Folk sa at en tegning du hadde tegna så helt ekte ut. Det så ut som et bilde. Alle syntes du var kjempe flink til å tegne. Folk sytes jeg er flink til å tegne, men jeg vil gjerne lære mer. Så jeg lurte på om du kunne gå inn på bloggen min og se på tegningene mine. Jeg har lagt ut noen bilder. Hadde vært morsomt om du ga meg noen tips?
Hilsen Amalie.


Mitt svar:

Hei hei! Så utrolig hyggelig mail!! Tusen takk for at du setter pris på tingene mine:) Veldig smigret:)

Jeg så på tegningene dine, og de er kjempe flotte! Det står at du er 12 år gammel og du ligger på et ganske høy nivå iforhold til alderen din.

Av tegningene du har på bloggen din liker jeg den siste best! Den ser ut som om den kommer "rett fra deg" hvis du skjønner:) FanArt er bra det, men ofte så er orginale tegninger litt mer intresante:)

Av teknikk og råd har jeg dette å si: Du har en kjempe fin strek! Og er flink med detaljer(i den første spesielt). Hvis du gjør dette for gøy er rådet mitt: Fortsett sånn!

Hvis du vil utvikle deg og kanskje en dag gjøre noe ut av tegning i form av studier og karriere: Fortsett sånn!, + tegn fra virkeligheten (familiemedlemmer mens de ser på tv, husdyr som sover, statuer/arkitektur osv) + eksperimenter med materialer og stiler + les tutorials på nettet/lån tegnebøker på biblioteket!

Når man lærer seg å tegne er det bra å få en forståelse av "reglene" innenfor anatomi, perspektiv, fargeteori og slikt før man kan begynne å bryte de:) Det er derfor jeg vil anbefale deg å ikke fokusere ALTFOR mye på enten Disney eller Manga. Det er MANGE der ute som ble super flinke selv om de bare tegnet manga, men det er alltid greit å ha et bredt spekter av stiler som har grunnmuren sin i realisme.

Takk igjen for søte ord:)

- June

9 kommentarer

Susanne :-) <3

13.09.2010 kl.15:40

så flink du er ! <3

send inn spørsmål på spørsmålsrunden da :-)

-sussiiiii.blogg.no ♥

sandejentene

13.09.2010 kl.15:59

Fiiin blogg :D

Kommenter gjerne tilbake ;)

Matilde Medaas

13.09.2010 kl.16:18

Bra svart:)

Aurora

13.09.2010 kl.20:18

så søtt :) hmm, hva heter bloggen hennes? jeg vil også se på tegningene hennes :D

<3 sofasofie

13.09.2010 kl.21:11

kan du lage et innlegg me link te bloggen hinna?

machen

13.09.2010 kl.21:12

Tusen takk! Skal prøve så godt jeg kan og følge rådene dine!:) Er utroligt morsomt å få et så bra svar! Tusen takk! Hilsen Machen.blogg.no

junetegninger

13.09.2010 kl.21:28

sofasofie: Machen.blogg.no

Mia

13.09.2010 kl.22:13

Hei! må bare si at etter å ha sett tegningene dine i lengre tid har jeg alltid hatt lyst til å tegne og først i dag har jeg gjort det :P endet opp med denne som min aller første (uferdige) tegning http://spiralstatics.blogg.no/1284390015_lol_jeg_har_tegna.html

hadde blitt glad hvis du hadde sagt hva du hadde syntes ^^ c:

Ticiri :3

14.09.2010 kl.12:20

Kan du lage en tutorial en gang? (hvordan du farger, skyggelegger eller hvordan du bruker layers)
Da hadde jeg blitt glad :3

Skriv en ny kommentar

hits